Δελτιο Τυπου για τη Βραδια του Τελικου και της Βραβευσης

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2021


Το MIT Enterprise Forum Greece για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει το «Startup Competition 2021», που στοχεύει στην ενδυνάμωση του τεχνολογικού οικοσυστήματος της χώρας μας και την διεθνή ανάπτυξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, ειδικά αυτών που βασίζονται στην μεταφορά τεχνολογίας από την έρευνα προς την αγορά.


Την Τρίτη 6 Ιουλίου, 
θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Κολλέγιο Αθηνών η ανακοίνωση των νικητών και η τελετή απονομής των βραβείων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας του MITEF Greece. To event θα μεταδοθεί και μέσω Live Streaming. Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του MITEF Greece στο Facebook και στο LinkedIn για περισσότερες πληροφορίες.


Το πρόγραμμα, όπως και πέρυσι, περιλαμβάνει τρεις εξειδικευμένες κατηγορίες (tracks): General, Energy και Maritime.

Για 3η συνεχή χρονιά, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι αποκλειστικός χορηγός του «Energy Track», στα πλαίσια των δράσεων του Ομίλου που στοχεύουν στην ανεύρεση και ανάδειξη καινοτόμων εφαρμογών των νέων τεχνολογιών στο χώρο της ενέργειας.


Οι ομάδες, που προκρίθηκαν στον τελικό αναφέρονται ακολούθως ανά κατηγορία:

General12GodsAgro-U, Airmos, almaCareApeikon, cvrPhone, Dimec-Gynetronics, MagosPCN Materials

Energy: Icarus GroupThruwind

MaritimeMarefind


Στην τελική φάση του διαγωνισμού, οι 12 νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μία κριτική επιτροπή ειδικών και επενδυτών, που θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες.

 

Οι νικητές θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών από τους χορηγούς μας, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών τους. Το σημαντικότερο, όμως, όφελος για τους νικητές αδιαμφισβήτητα αποτελεί η διεθνής αναγνώριση μέσω της προβολής τους από το διεθνές δίκτυο του MITEF Global και η διασύνδεσή τους με το δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα την ακαδημαϊκή και τεχνολογική κοινότητα της Βοστώνης των Η.Π.Α.


Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με πολύ περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω COVID-19. Κατά τη διάρκεια, θα τηρηθούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παρευρισκομένων.


Join our Network! Embrace our Vision!


MIT Enterprise Forum Greece

Το MITEF Greece αποτελεί παράρτημα του MIT Enterprise Forum, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που συνδέεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το Ελληνικό παράρτημα συστάθηκε το 2013 και ήδη έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς για 6 συνεχόμενες χρονιές έχει ολοκληρώσει επιτυχημένα προγράμματα επιτάχυνσης στην ελληνική επικράτεια και έχει συμβάλλει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενώ φέτος, λόγω της διαδικτυακής φύσης του προγράμματος, συμμετέχουν ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο (Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη).


Το ευρύτερο όραμά του MIT Enterprise Forum είναι να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν καλύτερο κόσμο, επιταχύνοντας τη δημιουργία και ανάπτυξη εταιρειών που εστιάζουν στην Καινοτομία και σε Τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμια κλίμακα. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ενημερώνουμε, συνδέουμε και προάγουμε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας διευκολύνοντας τους να μετατρέψουν πολύ γρήγορα τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές προτάσεις, για να τις υλοποιήσουν και να συμβάλλουν στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το επιστημονικό προσωπικό, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και οι εθελοντές, που μας στηρίζουν, συμβάλλουν καθοριστικά με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και το πάθος τους στην επιτυχία του οργανισμού.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *