Οι Μεγαλοι Νικητες

 

MITEF Greece Startup Competition 2021

Αθήνα – 7 Ιουλίου 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Startup Competition 2021» του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), την Τρίτη 7 Ιουλίου, στον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών. Μία ημέρα πριν, ειδική επιτροπή αξιόλογων κριτών, μελών της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής, άκουσε ζωντανά, αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις παρουσιάσεις των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα των νέων Επιχειρηματιών αξιολογήθηκαν με βάση α) την καινοτομία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) τις προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Την Τελετή Λήξης προλόγισε ο κ. Γεράσιμος Σπυριδάκης, Πρόεδρος του MITEF Greece, ο οποίος ευχαρίστησε τις ομάδες, τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες για τη συμβολή τους στο έργο του MITEF Greece και εστίασε στο πάθος, την υπομονή και την αφοσίωση που επιδεικνύουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να πετύχουν τον στόχο τους και να αναδείξουν την επιχείρηση τους. Επίσης, προσκάλεσε όλους να συνδράμουν στο όραμα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ίδρυση του ΜΙΤΕF Greece, να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα Παγκόσμιο Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας.

Το έργο του MITEF Greece και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ένα σύντομο χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστος Δήμας, ο οποίος απένειμε το βραβείο στη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού, o Οικονομικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας, κ. Geoffrey Keogh καθώς και ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που για τρίτη χρονιά στηρίζουν το διαγωνισμό ως αποκλειστικός χορηγός του Energy Track.

Παρόντες ήταν σημαντικοί συνεργάτες και χορηγοί του φετινού διαγωνισμού, οι οποίοι παρέθεσαν ομιλίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς. O κ. Yves Robert-Charrue, Επικεφαλής Ελβετίας, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Τράπεζα Julius Baer, o κ. Νικόλας Πυργιώτης, VP of Technology Ventures στη Signal Group και ο κ. Νίκος Τσιουβάρας, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Systems Sunlight SA.

Ο  Μάριος Σταυρόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Softomotive, ήταν παρών μέσω ζωντανής σύνδεσης και μέσα από την εξαιρετική του παρουσίαση για το ξεκίνημα και την πορεία του μέχρι σήμερα, προέτρεψε τις ομάδες να παραμείνουν αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο εγχείρημα τους μέχρι να κατακτήσουν την επιτυχία που προσδοκούν, καθώς η διαδρομή προς αυτή δεν είναι ποτέ εύκολη και προδιαγεγραμμένη.

Τη βραδιά συντόνισε η κ. Αντιγόνη Μολοδάνωφ, Εκτελεστική Διευθύντρια στο MIT Enterprise Forum Greece ενώ το κλείσιμο έγινε με ένα σύντομο ευχαριστήριο λόγο από τον κ. Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο του MIT Enterprise Forum Greece.

Οι βαθμολογίες των κριτών ανέδειξαν τους μεγάλους νικητές του MITEF Greece Startup Competition, οι οποίοι είναι :


Apeikon

Νικητής του Διαγωνισμού & του General Track

Η Apeikon Therapeutics είναι μία νεοφυής εταιρεία που έχει στόχο να παρέχει θεραπείες για το καρκίνο χωρίς παρενέργειες. Η τεχνολογία βασίζεται σε ειδικά νανοσωματίδια που περιέχουν φάρμακα. Τα νανοσωματίδια απεικονίζονται σε μαγνητική τομογραφία και όταν εντοπιστούν στον όγκο απελευθερώνουν το φάρμακο μέσω της εφαρμογής υπερήχου που στοχεύει μόνο τον όγκο. Με αυτό το τρόπο η συγκέντρωση του φαρμάκου στον όγκο πολλαπλασιάζεται ενώ η στη κυκλοφορία μειώνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν παρενέργειες.

 

Magos

1ος επιλαχών

Η Magos έχει αναπτύξει την λύση νέας γενιάς στην Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή που στοχεύει να φέρει την αίσθηση «Αφής» στην Εικονική Πραγματικότητα. Η εικονική πραγματικότητα έγινε τόσο δημοφιλής μέσω της ικανότητας να «βλέπει» και να «ακούει», δύο από τις πιο σημαντικές αισθήσεις. Αλλά η αίσθηση της αφής υστερεί λόγω των υπαρχόντων ελεγκτών εικονικής πραγματικότητας που εμποδίζουν το φυσικό και ως αποτέλεσμα την αλληλεπίδραση χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα δάχτυλα. Η Magos ενσωματώνει το ανθρώπινο χέρι στην εικονική πραγματικότητα, επιτρέποντας τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον μέσω των χεριών και των δακτύλων τους, όπως κάνουν στο φυσικό κόσμο.

 

Agro-U

2ος επιλαχών

Η Agro-U είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία διαχείρισης προσωπικού που εξυπηρετεί τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα να βρουν άμεσα και γρήγορα πιστοποιημένο και καταρτισμένο προσωπικό. Επιπλέον η εφαρμογή παρέχει συστήματα αξιολόγησης χρηστών καθώς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες πληρωμών.


Thruwind

Νικητής στο Energy Track

Η Thruwind προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιο οικονομική ανεμογεννήτρια 5kW με βάση έναν εξαιρετικά καινοτόμο σχεδιασμό κινητήρα τζετ. Πρόκειται για μια νεοφυή επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στον χώρο της ενεργειακής τεχνολογίας που ασχολείται με το πρωτότυπο αυτής της νέας, πιο αποτελεσματικής και ασφαλέστερης μικρής ανεμογεννήτριας. Το αεροδυναμικό σύστημα της ανεμογεννήτριας έχει βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε το μοναδικό του σχήμα να οδηγεί σε αύξηση της απόδοσης κατά 218%, ενώ επιτρέπει στην ανεμογεννήτρια να συλλάβει περισσότερη αιολική ενέργεια με τη χρήση 30% μικρότερης διαμέτρου λεπίδων και 15% χαμηλότερων πύργων.

Marefind

Νικητής στο Maritime Track

Η Marefind, είναι η 1η διαδικτυακή πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης και Εύρεσης Εργασίας αποκλειστικά για το χώρο της Ναυτιλίας και του Yachting. Η διττή χρήση της πλατφόρμας επιτρέπει την ταυτόχρονη δικτύωση των ναυτικών και επαγγελματιών με τις εταιρείες, πιο συγκεκριμένα: (α) Επαγγελματίες και Ναυτικοί που ψάχνουν να βρουν εργασία στο χώρο της Ναυτιλίας και του Yachting, (β) Εταιρείες που ψάχνουν να βρουν Ναυτικούς για μπάρκα και επαγγελματίες για στελέχωση γραφείων. Η πλατφόρμα στοχεύει να δημιουργήσει ένα hub ναυτικών επαγγελματιών και εταιρειών που θα μπορούν να δικτυώνονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο η πλατφόρμα ενώνει αυτούς που ψάχνουν για εργασία στο χώρο την ναυτιλίας με αυτούς που αναζητούν επαγγελματίες και ναυτικούς, εύκολα, γρήγορα και αυτόνομα.

Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ και υποστηρικτικές υπηρεσίες από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece, τα οποία θα συνδράμουν σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Ο διαγωνισμός «MITEF Greece Startup Competition” είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων που κινούνται στο χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας. Ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνει το ΜΙΤ Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Η δυναμική κοινότητα των αποφοίτων του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition πλέον αποτελείται από περισσότερα από 170 ελληνικά Startups, καθώς από ένα ευρύτερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό, που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη των Η.Π.Α.

Την προσπάθεια του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού υποστήριξαν μεγάλοι χορηγοί, στρατηγικοί συνεργάτες, καθώς και χορηγοί επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του MITEF Greece καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

MIT Enterprise Forum Greece

Το MIT Enterprise Forum Greece αποτελεί παράρτημα του MIT Enterprise Forum, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που συνδέεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το Ελληνικό παράρτημα συστάθηκε το

2013 και ήδη έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς για πέντε συνεχόμενες χρονιές έχει ολοκληρώσει επιτυχημένα προγράμματα επιτάχυνσης στην ελληνική επικράτεια και έχει συμβάλλει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από τα προγράμματα επιτάχυνσης, τα εργαστήρια, τις ομιλίες και τις άλλες δραστηριότητες που υλοποιεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Ελληνικό παράρτημα φιλοδοξεί να συμβάλει στο να γίνει η Ελλάδα ένα κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Το ευρύτερο όραμά του MIT Enterprise Forum είναι να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν καλύτερο κόσμο, επιταχύνοντας τη δημιουργία και ανάπτυξη εταιρειών που εστιάζουν στην Καινοτομία και σε Τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμια κλίμακα. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ενημερώνουμε, συνδέουμε και προάγουμε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας διευκολύνοντας τους να μετατρέψουν πολύ γρήγορα τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές προτάσεις, για να τις υλοποιήσουν και να συμβάλλουν στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το επιστημονικό προσωπικό, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και οι εθελοντές, που μας στηρίζουν, συμβάλλουν καθοριστικά με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και το πάθος τους στην επιτυχία του οργανισμού.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *