Semi-Finalists 2020

Το διεθνές πάνελ κριτών μελέτησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

29 ομάδες προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στην Ημιτελική φάση του προγράμματος επιτάχυνσης το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020.

Αθήνα – 28 Ιανουαρίου 2020

Το διεθνές πάνελ κριτών ολοκλήρωσε με επιτυχία την αξιολόγηση των αιτήσεων που κατέθεσαν ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα πλαίσια του προγράμματος του MITEF Greece Startup Competition 2020. Με βάση τα αποτελέσματα 29 ομάδες προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στην ημιτελική φάση του προγράμματος που ξεκινάει στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Το διεθνές πρόγραμμα «Επιτάχυνσης» του MITEF Greece, που διοργανώνεται με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά, στοχεύει στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Η διαδικασία επιλογής των 29 ομάδων έγινε με βάση τρία πολύ σημαντικά κριτήρια:

  • την τεχνολογική καινοτομία που προσφέρουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους
  • την ικανότητα επέκτασης τους στην παγκόσμια αγορά και
  • τη δυναμική τους απήχηση στη διεθνή οικονομία

Οι startups που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στη δεύτερη, πολύ απαιτητική, φάση του διαγωνισμού είναι στο επισυναπτόμενο αρχείο. 

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, θα καλωσορίσουμε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 17:30, τις ομάδες που θα αποδεχθούν την πρόσκληση συμμετοχής στο επόμενο στάδιο, θα τους παρουσιάσουμε το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, και θα τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν ένα σύντομο pitch της επιχειρηματικής τους προσπάθειας.

 Σε αυτό το δεύτερο στάδιο, οι προκριθείσες ομάδες θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), τα οποία έχουν ως στόχο να τους βοηθήσουν στο να αποκτήσουν εξειδικευμένη επιχειρηματική τεχνογνωσία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες (business skills) σε διάφορους τομείς. Το περιεχόμενο των εργαστηρίων προέρχεται τόσο από το ΜΙΤ όσο και από επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς. Η θεματολογία των εργαστηρίων περιλαμβάνει πρακτικές παρουσίασης επιχειρηματικής δράσης (pitching), Νομικά θέματαΕπικοινωνίαMarketingΤεχνικές διαπραγμάτευσηςΑνάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Συνάμα, θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (Mentoring) από επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες και συνέργειες, που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης και τα workshops θα διαρκέσουν 4 μήνες και η δομή τους είναι η ακόλουθη:

* Το MITEF Greece διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις ημερομηνίες και ώρες των workshops. Πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο τους θα ανακοινώνονται πριν από κάθε workshop.

Στο τέλος του 4μηνου προγράμματος, οι ομάδες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους κριτές και οι δέκα επικρατέστερες θα περάσουν στην τελική φάση, που θα λάβει χώρα στα μέσα Ιουνίου 2020.

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων ομάδων και η προβολή τους διεθνώς, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, η οποία πλέον αποτελείται από περισσότερα από 120 ελληνικά startups που έχουν ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα τα προηγούμενα έτη, καθώς και σε ένα ευρύτερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη των Η.Π.Α. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα και υποστηρικτικές υπηρεσίες, που θα συνδράμουν σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας τους. Ο διαγωνισμός καινοτομίας ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνει το ΜΙΤ Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, την κριτική επιτροπή, τις ομάδες και τους μέντορες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΜΙΤ Enterprise Forum.

 

MIT Enterprise Forum Greece

Το MIT Enterprise Forum Greece αποτελεί παράρτημα του MIT Enterprise Forum, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που συνδέεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το Ελληνικό παράρτημα συστάθηκε το 2013 και ήδη έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς για πέντε συνεχόμενες χρονιές έχει ολοκληρώσει επιτυχημένα προγράμματα επιτάχυνσης στην ελληνική επικράτεια και έχει συμβάλλει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από τα προγράμματα επιτάχυνσης, τα εργαστήρια, τις ομιλίες και τις άλλες δραστηριότητες που υλοποιεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Ελληνικό παράρτημα φιλοδοξεί να συμβάλει στο να γίνει η Ελλάδα ένα κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Το ευρύτερο όραμά του MIT Enterprise Forum είναι να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν καλύτερο κόσμο, επιταχύνοντας τη δημιουργία και ανάπτυξη εταιρειών που εστιάζουν στην Καινοτομία και σε Τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμια κλίμακα. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ενημερώνουμε, συνδέουμε και προάγουμε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας διευκολύνοντας τους να μετατρέψουν πολύ γρήγορα τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές προτάσεις, για να τις υλοποιήσουν και να συμβάλλουν στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το επιστημονικό προσωπικό, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και οι εθελοντές, που μας στηρίζουν, συμβάλλουν καθοριστικά με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και το πάθος τους στην επιτυχία του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χαϊγκουή Κουντακτζιάν

Head of Marketing and Communications

MIT Enterprise Forum Greece

Περικλέους 49, Νέο Ψυχικό

Τ. 216 900 2981 

E: [email protected]

W: www.mitefgreece.org

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *