Οι δημιουργικοί άνθρωποι να παραμείνουν στην Ελλάδα.

 

Η Κατερίνα Σαριδάκη, Executive Director του ΜΙΤ ΕF Greece, μιλάει στο Platform.gr για το σκοπό, το όραμα του MIT Enterprise Forum Greece και για το τι θα παρακολουθήσουμε στο StartSmart Greece 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο American College of Greece, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016.

Το MIT Enterprise Forum Greece, εγκαινιάζοντας τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, διοργανώνει το ολοήμερο συνέδριο StartSmart Greece 2016, στο The American College of Greece, το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2016. Στόχος του συνεδρίου είναι να κινητοποιήσει, να διασυνδέσει, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει την ελληνική τεχνολογική επιχειρηματική κοινότητα, συμβάλλοντας ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Οι συμμετέχοντες μέσα από case studies, ανοιχτές συζητήσεις, παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλές ευκαιρίες δικτύωσης θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες για την προώθηση της επιχείρησής τους στο επόμενο στάδιο δράσης. Επιπλέον μέσα από τη Startup Expo θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους νικητές και άλλες ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2016.

 

 

Μιλήσαμε με την Κατερίνα Σαριδάκη, Executive Director, MIT Enterprise Forum Greece, σχετικά με το σκοπό, το όραμα, τα ωφέλη του MIT Enterprise Forum Greece, το τι να περιμένουμε από το φετινό StartSmart Greece, καθώς και μια γενικότερη κουβέντα σχετικά με το τι ενέργειες θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και για να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Πως ξεκίνησε το MIT Enterprise Forum Greece, ποιος είναι ο σκοπός και το όραμα του.

To MIT Enterprise Forum Greece ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2013, ως μέλος του διεθνούς δικτύου τοπικών μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων που αντλούν έμπνευση από το ΜΙΤ και είναι ανοικτές στον κόσμο: ΜΙΤ Enterprise Forum. Τα μέλη της ομάδας μας μοιράζονται την πεποίθηση ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας έχει την ικανότητα να καινοτομήσει και να δημιουργήσει διεθνούς επιπέδου εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας. Όραμά μας είναι να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο υποστηρίζοντας τη δημιουργία και επιταχύνοντας την ανάπτυξη επιχειρήσεων τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης.

Αποστολή του MITEF Greece είναι να ενημερώνει, να διασυνδέει και να εκπαιδεύει νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια και αναπτύσσοντας “γέφυρες συνεργασίας” μέσω του δικτύου ΜΙΤΕF Global, που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν γρήγορα τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο. Στο πλαίσιο των δράσεων του οργανισμού συγκαταλέγονται εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές ημερίδες για επιχειρηματίες τεχνολογίας και επενδυτές, το ετήσιο συνέδριο StartSmart Greece καθώς και ο ετήσιος διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition.

Ποια είναι τα οφέλη του MITEF Greece Startup Competition. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στην επωνυμία του φορέα, ένα τόσο σπουδαίο πανεπιστήμιο όπως το MIT.

Ο διαγωνισμός δημιουργήθηκε για να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας. Ταλαντούχες και φιλόδοξες Ελληνικές ομάδες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα mentoring αλλά και εργαστηρίων για τη βελτίωση των business skills τους, που ακολουθεί πρότυπα και καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν την επιχειρηματική τεχνογνωσία και να διερευνήσουν συνεργασίες, που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να προβληθούν στη διεθνή αγορά, ενώ οι νικητές κερδίζουν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες σε είδος, που συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους.

To υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, η εμπειρία και η εγκυρότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που σου προσφέρει ένα μεγάλο όνομα όπως το ΜΙΤ. Αναπτύσσοντας διαρκώς αυτή τη σχέση είμαστε σε θέση να αντλούμε σημαντική γνώση για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας, να έχουμε πρόσβαση στους ανθρώπους που χτίζουν το μέλλον του κόσμου αλλά και να λαμβάνουμε συμβουλευτική καθοδήγηση και δοκιμασμένες καλές πρακτικές. Ας μην ξεχνάμε ότι η έννοια της επιχειρηματικότητας αποτελεί μέρος της κουλτούρας του ΜΙΤ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Σύμφωνα με έρευνα του Martin Trust Center for Entrepreneurship, το 2014 υπήρχαν 30.200 ενεργείς εταιρίες ανά τον κόσμο οι οποίες ιδρύθηκαν από απόφοιτους του ΜΙΤ, δημιουργώντας 4,6 εκ. θέσεις εργασίας και σχεδόν 2 τρις ετήσια κέρδη. Αν όλοι αυτοί ήταν συγκεντρωμένοι σε μια χώρα, η χώρα αυτή θα ήταν η 10η οικονομική δύναμη στον κόσμο!

Πηγή: Platform.gr

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *